Unidad Química és una empresa de distribució de productes de neteja, en la qual treballo actualment, encarregant-me del branding i màrqueting.

Ekko és un grup de música Vigatà. El qual em va encarregar el disseny del seu primer LP i després la maquetació del segon.

Neupols és una marca de roba dels pirineus. Ells em van encarregar una línia de gorres.

El Pont de Pedra és un restaurant de Girona, del qual us ensenyaré dues pissarres que em van encarregar.

Marca personal per un creatiu de Girona

Material gràfic per un hostel a Phnom Penth

Unidad Química

Actualment, estic encarregat del màrqueting de l’empresa Unidad Química, de la qual he realitzat un canvi d’imatge corporativa per petició de la gerència. Aquest canvi responia a la necessitat d’una renovació i millora de l’antic logotip, ja que no s’adaptava correctament a les seves necessitats.

Objectiu: Fer una millora de la imatge corporativa de manera integral, que afecta a la web, aplicatiu, retolacions de l’edifici i flota de vehicles.Resolució: Després de diferents propostes on reflectia diferents valors de l’empresa amb diferents imagotips i conceptes, van optar per aquest logotip.La idea general és representar la cohesió i versatilitat. Les dues queden representades amb aquest cub isomètric on convergeixen totes les línies de fuga en un punt central. Aquestes línies alhora generen tres peces, romboides, que utilitzo constantment per elaborar la imatge de marca. També te un logotip modular que permet jugar segons el suport on hagi d’aparèixer.

Apunts: Les imatges són aplicacions reals de la marca.

Eines: El logotip és òbviament vectorial, però a l’hora d’aplicar la imatge corporativa he utilitzat tota mena d’eina ja sigui per reflectir-la digital o analògicament.

Ekko

Dia Cero

Dia cero va ser el primer treball que em van encarregar i alhora era el seu primer LP

Objectiu: La seva idea era desmarcarse una mica de l’estètica rock dels últims 20 anys. Donar-se a conèixer com a grup jove de Rock Espanyol. Necessitaven un Digipack complert, amb un llibret per les lletres, agraïments i tota la informació legal i comercial.

Resolució: Vaig il·lustrar vectorialment i en dos colors els instruments, sensacions i vibracions que ells m’explicaven de l’escenari. 

Amb els dibuixos vull donar al treball l’energia, agressivitat i el toc barroc de la seva música i alhora fer-lo atractiu al públic. 

Vaig crear un imagotip que constava de lettering amb el nom del grup, les ales, i emmarcat el nom del CD amb una cinta, ja que la seva identitat visual, ni era simètrica ni concorda amb l’estètica vectorial del CD. Aquest imagotip es separa de la resta de la portada amb un marc vermell que alhora dibuixa una línia de punts que marca una fita amb una creu, això il·lustra metafòricament el nom del CD “Dia Cero”. 

La meva feina ha estat des de la il·lustració i maquetació fins a portar-ho a la impremta.

Apunts: El Imagotip amb el marc i la línia de punts el vam utilitzar més endavant per moltes altres peces del merchandising sobretot per la roba. 

Eines: Totes les il·lustracions són fetes amb Illustrator i per la maquetació Indesign.

Las leyes de su jauria

El segon treball del grup; aquest treball tenia una sonoritat diferent i per tant, vaig optar per treballar amb una estètica diferent.

Objectiu: L’encàrrec era el mateix que la primera vegada. Un digipack amb llibret on l’objectiu era consolidar la seva presència en el panorama musical español.

Resolució: Aquest cop el projecte va ser compartit amb una il·lustradora que em va fer arribar el disseny de la calavera i les diferents textures. Per tant, vaig centrar-me molt més en la composició i maquetació del mateix. Aquest cop sense fotografies per fer-lo més introspectiu. Vaig fer diferents propostes tant de llibret com de galeta.

Eines: S’utilitza Indesign per el llibret i illustrator tant pel digipack com per la galeta del CD.

Neupols

Neupols va encarregar una tirada de gorres per vendre la temporada següent, tenien demanda d’un tipus concret de gorra i em van contractar per dur-la a terme.

Objectiu: Una sèrie de 9 gorres on s’hi cus un pegat amb el disseny bordat. Totes amb el nom de la marca i seguint una línia de dibuix similar i amb temàtica d’esquí o esports de muntanya.

Resolució: El fet de que l’acabat sigui en un brodat limita bastant el detall i tipus d’il·lustració que podia aplicar-hi. Per això primer vaig fer una recerca de diferents gorres amb aquest tipus d’acabat. Un cop tenia definida la línea que seguiria, vaig buscar diferents fotografies per inspirar els dibuixos tant com per extreure una mínima paleta de colors.

La il·lustració dels pegats ve molt donada pel format rectangular d’aquests, jugant amb el marc, integrant-lo per fer-lo passar per part del mateix dibuix, o desmarcant-lo en contrast de la resta. 

Apunts: No tenia límit de colors però al ser una línea de gorres que es venien en conjunt vaig decidir utilitzar una paleta bastant acord amb la temàtica, diferent sempre per cada gorra.

Uns sis mesos després les gorres han quedat esgotades a la web.

Pont de pedra

La cafeteria necessitava potenciar les seves vendes fora dels torns de menjador i ho volia fer d’una manera més personal, desmarcant-se de la competència més propera.

Objectiu: L’encàrrec consta de dos pissarres que aniran en un expositor al carrer i penjades dins el local. La intenció de desmarcar-se ve donada per la situació on es troba el local, competeix directament amb molts restaurants que tenen un client més turístic, a diferència del Pont de Pedra que la seva clientela habitual són els treballadors de la zona.  

Resolució: Fixant-me en la competència m’adono de que la majoria de cartes, es recolzen en fotografies, o bé en l’estètica concreta del local, ja sigui de taverna anglesa o pizzeria italiana. Decideixo així anar per una altre banda i dibuixar no molt concretament les ofertes i suggeriments. 

Primer vaig dibuixar seguint un estil cartoon i informal cada un dels elements de les ofertes, per fer un triatge dels que encaixaven millor amb la estètica de la pissarra. Els composo junt amb el lettering i un marc de traços despreocupats en les mides concretes de la mateixa, ja que ja tenen el suport i havia d’anar-hi encaixat.

El text que descriu les ofertes i el preu segueix l’estil de la carta que ja tenen però que no desentona amb el conjunt de la pissarra.

Eines: Procreate per les il·lustracions i indesign per la maquetació dels elements.

Mr. Sheppard

És la marca personal d’un creatiu de Girona.

Objectiu: Necessita una marca que funcionen diferents suports, siguin digitals o en la varietat de productes que pot oferir en un futur. No té una línia comercial molt definida, tot i així  moltes idees i necessita firmar-les d’una manera personal i actual.

Resolució: Tot comença amb la il·lustració del xai fent referència al mateix nom de la marca, a la qual hi adeqüo la tipografia. Dono certa actitud al xai intentant personificar-lo una mica i així fer-lo més proper. D’aquí sorgeixen les diferents versions del logotip, cadascuna amb diferents composicions i donant importància a l’imagotip o l’isotip segons ens interessi en el suport. Una solució versàtil i que dóna joc a l’hora de presentar la marca.

Eines: Illustrator tant pel dibuix com per el lettering.

Eghty8

Vaig viure una temporada a Pnom Penth on m’allotjava en aquest hostel. És una de les millors opcions d’allotjament qualitat preu de la ciutat. I em van demanar de solucionar diferents problemes de comunicació que tenien. Us mostro uns panells que vaig fer per la recepció.

Objectiu: Necessitaven alhora una manera ràpida, eficient i eficaç d’informar als nous hostes sobre les novetats, gestions i serveis del mateix. Ja que molts cops tenien problemes de comunicació a causa de l’idioma o alhora de fer entendre el funcionament de l’hostal.  

Resolució: Degut a la quantitat d’informació a sintetitzar vam decidir fer 4 plafons A1 amb les diferents informacions a transmetre, dos per els tours que es poden programar i dos més informant de les normes, serveis i funcionament.

Vaig voler introduir un element per unificar tota la informació per donar al conjunt una línia gràfica més enllà de la tipografia. Després de provar diferents maneres, la que més em va convèncer i que va agradar en general, va ser la Z invertida, que serveix tant per subratllar un títol, emmarcar un bloc d’informació, com per separar diferents parts del plafó. Un cop escollida la línia gràfica vaig dividir la informació en blocs i vaig fer un petit dibuix d’estil iconogràfic per a cada bloc. 

Seguint l’estètica de la majoria de suports gràfics del local els plafons contrasten entre ells, així que dos són blancs i els altres dos negres i van alternats a la paret. 

La maquetació va ser la part més entretinguda del projecte, ja que cada bloc requeria d’atenció especialitzada, ja fos per casar el text amb la imatge o per fer que hi càpiga dintre el bloc.

Apunts: Vaig treballar en diferents projectes i iniciatives amb ells, cartes pel restaurant, promocions per dies especials i altre material gràfic, tot i així mai van voler un redisseny del logotip, el que limitava molt la qualitat de qualsevol feina.

Eines: S’utilitza illustrator per l’iconografia i elements decoratius, indesign per la maquetació i photoshop pel tractament de les fotografies.